Hittar du inte det du söker?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förlossningsförberedande kurs del 1

Barnmorskehuset tillhandahåller förlossningsförberedande kurser. Med glimten i ögat vill vi guida er till att se fram emot förlossning och föräldraskap. Välj en kurs nedan för att läsa mer.

Steg 1

Vi börjar med att gå igenom hur vi kan förbereda oss och tillsammans ladda inför en förlossning.

Ni får veta vad som händer under en ”helt vanlig” förlossning och hur ni kommer känna er så trygga som möjligt på förlossningsavdelningen. Vi förbereder er på hur en förlossning startar och när det är när ska man åka in till sjukhuset. Du som partner får tydliga redskap för att lättare kunna vara ett bra stöd för kvinnan som föder.

För att vi lättare kan hantera en situation som vi inte förväntat oss går vi igenom hur det kan se ut när det inte blir som vi tänkt oss.

Steg 2:

Vad är det som gör ont under förlossningen och hur kan vi hantera den på bästa sätt och vilka metoder kan man använda för att lindra smärtan. Vad kan du som partner göra för att underlätta smärtan under värkarna och få kvinnan avslappnad i värkpausen?

Vi tar oss igenom vad händer om man inte ”passar tiden” med det beräknade förlossningsdatumet.

Vad händer efter förlossningen med bebis, amning och fysiska förändringar i kroppen? När åker man hem och vad händer då? Hur kan man tänka kring amning? Ni får med er en del verktyg för att få ihop den första tiden i den nya livssituationen. Hur tänker vi, vad känner vi, hur hanterar vi föräldraskapet?